Stimati actionari,


Va prezentam rezultatele inregistrate de catre SIF MOLDOVA in anul 2018 si obiectivele perioadei urmatoare, in acord cu "Strategia si politica de investitii a SIF MOLDOVA" aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor.

 

Structura portofoliului

Portofoliul de actiuni cotate detine ponderea principala, de 71,7% in valoarea totala a activelor administrate, in timp ce ponderea actiunilor necotate este de 11,1%, pe fondul reorientarii politicii investitionale.


S-au mentinut sectoarele financiar si energetic, 41,5% respectiv 15,9%, raportat la valoarea totala a activelor, ca sectoare principale in structura portofoliului. A continuat procesul de restructurare a portofoliului SELL, reducandu-se numarul de participatii cu 9 fata de 2017, prin vanzarea integrala a participatiilor. In paralel a fost īnregistrata o crestere a ponderii detinerilor per emitent, in special pe portofoliul CORE, cu efecte pozitive asupra performantei intregului portofoliu.

 

Performanta financiara

Rezultatul net inregistrat la 31 decembrie 2018 este in suma de 93 mil le, fiind compus din 50 mil lei profit net si 43 mil lei castig net din vanzarea activelor reflectat in rezultatul reportat. Rezultatul net inregistreaza o crestere de 2% fata de cel prognozat pentru anul 2018.

 

...Detalii...

 

Cu stima,
Costel Ceocea - Presedintele Consiliului de Administratie