INTREBARI FRECVENTE AGA 23/24 SEPTEMBRIE 2011


[31.10.2011]

(raspuns actionar Iliescu)

Stimate Domnule Iliescu Gabriel,

Dorim sa va multumim inca o data pentru sugestiile transmise si pentru interesul manifestat in legatura cu strategia SIF MOLDOVA privitoare la BCR si sa va asiguram ca am analizat absolut toate aspectele si toate abordarile posibile in legatura cu acest subiect.

 

Precizam ca noile conditii de pret comunicate de SIF 4 (cresterea de la 0,1 la 0,5 lei/actiune – pentru actiunile “noi”) vor fi exinse la toate contractele ce ar putea fi semnate cu celelalte SIF-uri. Dupa cum probail deja ati observat, SIF Moldova a convocat o noua Adunare Generala Ordinara a Actionarilor (26/28.11.2011) pentru a da posibilitatea actionarilor sa analizeze si sa se pronunte asupra conditiilor unei posibile tranzactii cu actiuni BCR.

 

Puteti consulta ordinea de zi a adunarii si materialele informative pe site-ul SIF Moldova (www.sifm.ro). Va asiguram de interesul nostru constant pentru opiniile dumneavoastra si a tururor actionarilor, opinii care sunt pentru noi extrem de importante in procesul de negociere ce vizeaza pachetul de actiuni BCR.

Cu deosebita consideratie,

Semneaza: in conformitate cu Decizia PDG nr. 55/29.08.2011

Radulescu Nicolae

Puscas Michaela

Lupascu Gabriel


[26.10.2011]

(raspuns la scrisoarea inregistrata la SIF Moldova SA cu nr. 7294/26.09.2011)

Stimata Doamna Stela Vascan,

 

In contextul unei comunicari cu actionarii care respecta in mod riguros toate obligatiile legale de informare a acestora, am reanalizat, in ansamblul ei si in conexiune cronologica intreaga corespondenta purtata cu dumneavoastra.

 

Din continutul raspunsului transmis anterior Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 24.09.2011 si al materialelor puse la dispozitia actionarilor in pregatirea sedintei, precum si din procesul verbal al acestei adunari generale, rezulta ca vi s-a raspuns pertinent, concret si amanuntit la toate intrebarile si solicitarile dumneavoastra, raspunsuri ce v-au fost transmise in forma si la termenele prevazute de reglementarile CNVM.

 

Din perspectivele enuntate si in raport cu solicitarea dumneavoastra ulterioara Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 24.09.2011 (scrisoarea inregistrata la SIF Moldova SA cu nr. 7294/26.09.2011) consideram ca SIF Moldova SA si-a indeplinit toate obligatiile institutionale si legale privind informarea actionarilor si raspunsurile la solicitarile acestora.

 

Avand in vedere considerentele expuse, precum si din dorinta de a mentine comunicarea cu actionarii in zona transparentei si bunei credinte, va transmitem prin serviciile postale, cu confirmare de primire, o copie a procesului verbal al Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 24.09.2011. Precizam ca in mod consecvent cu abordarile precedente si acest raspuns va fi postat pe site-ul SIF Moldova SA www.sifm.ro.

 

Semneaza: in conformitate cu Decizia PDG nr. 55/29.08.2011

Radulescu Nicolae

Puscas Michaela

Lupascu Gabriel


[22.09.2011]

Referitor la intrebarile primite de la actionarul Iliescu Gabriel, privind unele aspecte tehnice legate de posibilitatea valorificarii participatiei BCR, comunicam urmatoarele: Motivat de faptul ca prezenta AGA a fost convocata la solicitarea actionarilor, si ca la data punerii la dispozitie a materialelor AGA nu aveam cunostinta de evenimentele ulterioare legate de problematica BCR, expusa detaliat in punctul 4 de pe ordinea de zi, in data de 16.09.2011, SIF Moldova a informat actionarii prin Comunicat de presa de faptul ca a completat materialele, in conformitate cu prevederile Convocatorului AGA. La aceasta data, inainte de desfasurarea sedintei AGOA (23 sau 24 septembrie 2011), in conformitate cu regulile corporatiste de comunicare, nu ne permitem sa facem alte comentarii decat cele publice si care asigura o informare echitabila a actionarilor, si in mod cert, in cadrul sedintei vom da informatiile complementare solicitate de actionari, astfel incat sa se asigure posibilitatea fundamentarii deciziiilor pentru punctele 1,2,3 si 4 de pe ordinea de zi.

 

Semneaza: in conformitate cu Decizia PDG nr.55/29.08.2011

Radulescu Nicolae – Control intern

Puscas Michaela – sef Serviciu dezvoltare corporativa si relatii institutionale

Lupascu Gabriel – sef Serviciu juridic


[21.09.2011]

Referitor la scrisoarea doamnei Vascan Stela – actionar al SIF Moldova - care solicita raspunsuri privind unele probleme inscrise pe ordinea de zi a AGOA din 23/24.09.2011, clarificari privind managementul unei societati din portofoliu (Tesatoriile Reunite) si realizarea unei tranzactii (vanzarea pachetului de actiuni Bancpost in 2009), ii comunicam urmatoarele: 

 

Referitor la materialele corespunzatoare punctelor de pe ordinea de zi a AGOA din 23/24.09.2011, dorim sa subliniem faptul ca o mare parte dintre intrebarile adresate de dumneavoastra au fost ridicate si de alti actionari, context in care acestea au facut obiectul unor misiuni de audit intern, derulate de compartimentele de specialitate: Control Interm si Audit Interm.

 

Concluziile misiunilor de audit au fost comunicate actionarilor/investitorilor in cadrul obligatiilor legale de raportare si au fost postate, ca raspunsuri, pe site-ul SIF Moldova la sectiunea “intrebari frecvente”, in conformitate cu obligatiile legale incidente si cu principiul transparentei ce guverneaza relatia noastra cu actionarii.

 

Subliniem faptul ca pe parcursul intregului mandat al actualului Consiliu de Administratie au fost initiate mai multe misiuni de audit ale caror concluzii nu au identificat nici o incalcare a obligatiilor de conformitate sau depasiri ale limitelor de competenta.

 

Referitor la administrarea SC Tesatoriile Reunite SA precizam ca, desi suntem actionari majoritari, nu ne implicam in mod direct in administrarea operatiunilor curente ale societatii, context in care, daca sunteti actionar al respectivei societati, va recomandam sa va adresati in mod direct conducerii acesteia.

 

Referitor la operatiunea de vanzare a participatiei BANCPOST – va reamintim ca aceasta este o chestiune pe care ati mai ridicat-o si in anul 2010, moment la care ati primit un raspuns exhaustiv privind fundamentarea deciziei, contextul operatiunii, rezultatele acesteia, utilitatea acestei operatiuni din perspectiva sustinerii programelor investitionale, motiv pentru care va rugam sa recititi raspunsurile oferite de societate la momentul respectiv. Va recomandam sa luati act si de opiniile analistilor pietei de capital cu privire la aceasta tranzactie.

 

Semneaza: in conformitate cu Decizia PDG nr. 55/29.08.2011

Radulescu Nicolae

Puscas Michaela

Lupascu Gabriel


[17.09.2011]

Buna ziua,

Sunt ILIESCU GABRIEL actionar la SIF2.

E foarte bine ca nu ati acceptat oferta profund jignitoare a lui ERSTE BANK si va solicit in continuare sa dati dovada de aceeasi tarie de caracter si sa nu va speriati de fumigenele lansate de acest arogant si imperialist austriac Manfred Wimmer. Celelalte 4 sifuri au tradat si au cedat in mod rusinos un activ valoros din portofoliul lor si lipsa de unitate a determinat ca austriecii sa isi bata joc de noi. Spargatorul de unitate a fost presedintele SIF1 care si-a aratat caracterul si responsabilitatea sa fata de micii actionari. Faptul ca austriecii pun presiune pe sifuri in cardasie cu banca satanica Rotschild, ca sifurile sa cedeze un activ la valori jignitoare arata ca aceste active  BCR sunt valoroase si ca nu trebuie instrainate oricum ci la un pret echitabil corespunzator unei capitalizari BCR de aproximativ 3 miliarde de EURO. Tot ERSTE are in momentul de fata o capitalizare de aprox 7,8 miliarde EURO adica ERSTE ar face o afacere grozava sa ia pe nimic un activ care e cam jumatate din ea.

Va rog insistent sa nu luati hotarari in panica si pripite care ar putea afecta iremediabil activitatea SIF2 si sa nu va temeti de o lupta lunga cu acesti aroganti austrieci care cauta sa ne fure prin aceasta asa zis oferta.

Daca nu vor sa ne ofere un pret echitabil nu facem tranzactia, ramanem actionari in continuare si vom cauta o valorificare mai buna in timpuri mai favorabile.

Va doresc ganduri bune si sa luati cele mai bune decizii SI SA NU CEDATI.

NUMAI BINE,

GABRIEL ILIESCU


[09.09.2011]

Scrisoare deschisa catre actionarii SIF MOLDOVA adresata de domnul Matei Alexandru, publicata in Ziarul Bursa din 07.09.2011

 

Comunicat SIF Moldova 09.09.2011

 

Raspuns catre domnul Matei Alexandru

 


[05.09.2011]

Teleconferinta SIF Moldova – Wood & Company, teme: detalierea informatiilor si pozitiilor SIF Moldova in raport cu punctele inscrise pe ordinea de zi a AGOA din 23/24.09.2011 (problematica BCR, desfasurarea AGOA, managementul portofoliului de active, listare pe o alta piata a actiunii SIF 2 etc);


[24.08.2011]

Precizare - data limita pana la care actionarii isi pot exercita dreptul prevazut la art.7 alin (1) din regulamentul CNVM 6/2009 modificat de Regulamentul CNVM 7/2010 de a introduce noi puncte pe ordinea de zi si de a prezenta proiecte de hotarari este data de 08.09.2011.